Špaldové kakaové croissanty

Špaldové kakaové croissanty

 Čo budeme potrebovať?
Kvások
  • 30 g droždia 
  • 250 ml mandľového mlieka 
  • 1 čl trstinového cukru 
  • 600 g špaldovej hladkej múky 
  • 100 g trstinového cukru 
  • 150 g masla (izbovej teploty) 
  • štipka soli
  • 1 vajce s 2 pl mlieka na potretie

Náplň
  • 4 lyžice kakaa 
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice mlieka

Čas pečenia: 20 minút pri teplote 180°C

Postup:
  1. Kvások vytvoríme zmiešaním vlažného mlieka, droždia a cukru. Necháme 10 min. postáť pod pokrievkou. Zatiaľ v mise zmiešame ostatné suroviny a tak pridáme urobený kvások. Cesto vysmiesime tak, aby nám vzniklo nelepivé cesto. 
  2. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Po vykysnutí cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Jednu necháme odpočívať a druhú rozvaľkame do kruhu s hrubkou približne 1 cm. Cesto ako pizzu rozrežeme na rovnaké časti. Každú časť potrieme kakaovou náplňou, ktorú si vytvoríme zmiešaním kakaa, cukru a mlieka. Musíme dostať niečo ako nátierku. 
  3. Zatočíme do tvaru croissantov a preukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Necháme ich 15-20 min. nakysnúť, zatiaľ si predhrejeme rúru na 180°C. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a pečieme približne 20 minút.




Foodworld by susszie❤

Komentáre