Špaldové kakaové croissanty
Čo budeme potrebovať?
Kvások
Kvások
- 30 g droždia
- 250 ml mandľového mlieka
- 1 čl trstinového cukru
- 600 g špaldovej hladkej múky
- 100 g trstinového cukru
- 150 g masla (izbovej teploty)
- štipka soli
- 1 vajce s 2 pl mlieka na potretie
Náplň
- 4 lyžice kakaa
- 4 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice mlieka
Čas pečenia: 20 minút pri teplote 180°C
Postup:
- Kvások vytvoríme zmiešaním vlažného mlieka, droždia a cukru. Necháme 10 min. postáť pod pokrievkou. Zatiaľ v mise zmiešame ostatné suroviny a tak pridáme urobený kvások. Cesto vysmiesime tak, aby nám vzniklo nelepivé cesto.
- Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Po vykysnutí cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Jednu necháme odpočívať a druhú rozvaľkame do kruhu s hrubkou približne 1 cm. Cesto ako pizzu rozrežeme na rovnaké časti. Každú časť potrieme kakaovou náplňou, ktorú si vytvoríme zmiešaním kakaa, cukru a mlieka. Musíme dostať niečo ako nátierku.
- Zatočíme do tvaru croissantov a preukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Necháme ich 15-20 min. nakysnúť, zatiaľ si predhrejeme rúru na 180°C. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom s mliekom a pečieme približne 20 minút.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára