Citrónový cheesecake
Čo budeme potrebovať?
•160 g bebe kakaové sušienky
•80 g masla
•350 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózové mascarpone
• 2 vajcia
•2 pl hladkej múky
• 160 g práškového cukru
• 4 pl citrónovej štavy
• 1 pl rum
• 1 pl rum
Na polevu:
•100 ml mandľovej smotany
• 3 odšťavené citróny ( väčšie)
• 1 balenie plátkovej želatíny / želatínový stužovač
• 70 g cukru
• 2 x smeta-fix (Dr. Oetker)
• 3 pl marakujového sirupu
• 1 balenie plátkovej želatíny / želatínový stužovač
• 70 g cukru
• 2 x smeta-fix (Dr. Oetker)
• 3 pl marakujového sirupu
Postup:
- Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej formy( priemer 24 cm), ktorú si ešte predtým vystelieme pečiacím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie pohárom.
- Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajcia, cukor, citrónovú šťavu, rum a múku. Zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
- Pečieme na 160°C cca 40-45 min.
- Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, najlepšie ak cca 1 hod. ho necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom pri izbovej teplote.
- Až keď je cheesecake vychladený, v hrnci si zmiešame všetky ingrediencie na polevu okrem želatíny a smeta-fix. Najprv povaríme zmiešané suroviny cca 3-4 min. aby sa prepojili a potom odstavíme, necháme chvíľu postáť a tak podľa návodu pridáme želatínu a smeta-fix. Všetko spolu habarkou dobre premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Polevu necháme v chlade postáť pol hodinu a potom ju vyberieme, prelejeme cez sitko, aby sme polevu mali bez hrudiek. Poleva by už mala mať trochu tuhšiu konzistenciu, potom ju už len nalejeme na cheesecake.
- Cheesecake necháme chladiť v chladničke najlepšie cez noc.
- Na záver už len ozdobíme.
Foodworld by susszie ❤
Komentáre
Zverejnenie komentára