Citrónový cheesecake

 Citrónový cheesecake






Čo budeme potrebovať?

•160 g bebe kakaové sušienky
•80 g masla
•350 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózové mascarpone
• 2 vajcia
•2 pl hladkej múky
• 160 g práškového cukru
• 4 pl citrónovej štavy
• 1 pl rum


Na polevu: 

•100 ml mandľovej smotany
• 3 odšťavené citróny ( väčšie)
1 balenie plátkovej želatíny / želatínový stužovač
• 70 g cukru
• 2 x smeta-fix (Dr. Oetker)
• 3 pl marakujového sirupu
 

Postup:

  1. Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej formy( priemer 24 cm), ktorú si ešte predtým vystelieme pečiacím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie  pohárom.
  2. Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajcia, cukor, citrónovú šťavu, rum a múku. Zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
  3. Pečieme na 160°C cca 40-45 min.
  4. Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, najlepšie ak cca 1 hod. ho  necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom pri izbovej teplote.
  5. Až keď je cheesecake vychladený, v hrnci si zmiešame všetky ingrediencie na polevu okrem želatíny a smeta-fix. Najprv povaríme zmiešané suroviny cca 3-4 min. aby sa prepojili a potom odstavíme, necháme chvíľu postáť a tak podľa návodu pridáme želatínu a smeta-fix. Všetko spolu habarkou dobre premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Polevu necháme v chlade postáť pol hodinu a potom ju vyberieme, prelejeme cez sitko, aby sme polevu mali bez hrudiek. Poleva by už mala mať trochu tuhšiu konzistenciu, potom ju už len nalejeme na cheesecake.
  6. Cheesecake necháme chladiť v chladničke najlepšie cez noc.
  7. Na záver už len ozdobíme. 
Ak tento cheesecake vyskúšate budem rada, ak mi dáte vedieť ako dopadol :)


Foodworld by susszie ❤

Komentáre