Brioška

Brioška



Čo budeme potrebovať?

Kvások:
  • 30 g droždia
  • 180 ml ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukru
Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • pripravený kvások
  • 120 ml vlažného mlieka
  • 120 g masla ( izbovej teploty)
  • štipka soli
  • 120 g cukru
  • 1 vajce na potretie ( plus 1 čl mlieka)
  Z uvedených surovín mi vyšli dve briošky.
  Postup:
  1. Droždie, vlažne mlieko a cukor zmiešame v mise, necháme kvasiť približne 10 min. Medzitým v druhej mise zmiešame múku, štipku soli, cukor, maslo, mlieko, nakoniec pridáme kvások a vymiesime hladké, nelepivé cesto, neprisypte veľa múky, pretože budete mať príliš tuhé, tuhé cesto. Cesto necháme na teplom mieste nakysnúť cca 1,5 hod.
  2. Potom cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Prvú časť necháme odpočívať v mise a druhú polku rozdelíme na tri rovnaké časti a urobíme vrkoč (konce zahneme). Potom to isté urobíme aj s druhým cestom.
  3. Briošky preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme kysnúť cca 30 min. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 180°C. Pred pečením som briošky  potrela rozšľahaným vajcom, do ktorého som pridala kvapku mlieka. Briošky pečieme cca 30 min. Treba sledovať počas pečenia.
Ak tento recept skúsite, budem rada ak mi dáte vedieť :)

Foodworld by susszie❤

Komentáre