Maslové buchty
Tieto buchty si môžete vychutnať s džemom, čokoládovou nátierkou, maslom alebo len tak čisté. Dokonca sa dajú využiť aj na slano. Majú chuť ako sladká žemľa na burger., preto ak máte radi tento typ pečiva určite vyskúšajte. U nás prevládali na sladko s džemom.
Čo budeme potrebovať?
Kvások
- 28 g droždia
- 1 kl trstinového cukru
- 50 ml vlažnej vody
Cesto
- 600 g hladkej špaldovej múky
- 50 g trstinového cukru
- 100 ml vlažnej vody
- 80 ml vlažného mandľového mlieka
- 1,5 čl soli
- 50 g zmäknutého masla
- 20 ml olivového oleja
- 1 vajce
- 1 vajce na potretie
Postup:
- V malej miske zmiešane vodu, droždie a cukor a necháme postáť10 min.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, soľ, maslo, mlieko, vodu, olej, vajce a nakoniec pridáme kvások.
- Cesto premiešame a necháme postáť 20 minút.
- Potom z cesta vymiesime hladké nelepivé cesto a necháme kysnúť 2 hodiny.
- Po nakysnutí si namočíme ruky do studenej vody a cesto tak preklopíme na pomúčenú dosku.
- Cesto rozdelíme na cca 15 rovnomerných častí, ktoré vytvarujeme do guliek.
- Guľky naukladáme vedľa seba do vyššieho plechu/zapekacej misy potretej maslom. Necháme im 0.5 cm odstup medzi sebou, pretože oni ešte naberú objem.
- Takto naukladané buchty na plechu/ necháme nakysnúť 20 min.
- Rúru si prehrejeme na 200 stupňov, buchty pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme približne 20 min. Po dopečení ich pokropíme vodou a necháme vychladnúť.
Komentáre
Zverejnenie komentára