Maslove buchty

Maslové buchty



Tieto buchty si môžete vychutnať s džemom, čokoládovou nátierkou, maslom alebo len tak čisté. Dokonca sa dajú využiť aj na slano. Majú chuť ako sladká žemľa na burger., preto ak máte radi tento typ pečiva určite vyskúšajte. U nás prevládali na sladko s džemom.

Čo budeme potrebovať?
Kvások
  • 28 g droždia
  • 1 kl trstinového cukru
  • 50 ml vlažnej vody
Cesto
  • 600 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 100 ml vlažnej vody
  • 80 ml vlažného mandľového mlieka
  • 1,5 čl soli
  • 50 g zmäknutého masla
  • 20 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 1 vajce na potretie


Postup:
  1. V malej miske zmiešane vodu, droždie a cukor a necháme postáť10 min.
  2. Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, soľ, maslo, mlieko, vodu, olej, vajce a nakoniec pridáme kvások.
  3. Cesto premiešame a necháme postáť 20 minút.
  4. Potom z cesta vymiesime hladké nelepivé cesto a necháme kysnúť 2 hodiny.
  5. Po nakysnutí si namočíme ruky do studenej vody a cesto tak preklopíme na pomúčenú dosku.
  6. Cesto rozdelíme na cca 15 rovnomerných častí, ktoré vytvarujeme do guliek.
  7. Guľky naukladáme vedľa seba do vyššieho plechu/zapekacej misy potretej maslom. Necháme im 0.5 cm odstup medzi sebou, pretože oni ešte naberú objem.
  8. Takto naukladané buchty na plechu/ necháme nakysnúť 20 min.
  9. Rúru si prehrejeme na 200 stupňov, buchty pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme približne 20 min. Po dopečení ich pokropíme vodou a necháme vychladnúť.



Foodworld by susszie

Komentáre