Netradičný malinový cheesecake
Pôvodne som chcela upiecť klasický cheesecake s malinami na vrchu, no potom ma napadol tento netradičný spôsob cheesecaku. Prečo netradičný? Pretože cesto netvorili len keksíky a nedala som ho len na spodok ale namrvila som ho aj navrch cheesecaku. Ja som zvolila bezlaktózovú verziu, a ako vidíte z bezlaktozového tvarohu a mascarpone mi vychádza rovnako pekná verzia ako z klasického tvarohu a mascarpone.
Čo budeme potrebovať?
•240 g bebe sušienky
•180 g roztopeného masla
•100 g hladkej špaldovej múky
•100 g hladkej špaldovej múky
•300 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózového mascarpone
• 1 vajce
•2 pl hladkej múky
•150 g práškového cukru
•3 pl rumu
•3 pl rumu
Na vrchnú časť:
• mrazené maliny
• 100 g bebe sušienky
• 100 g hladkej špaldovej múky
• 100 g masla izbovej teploty
• 100 g bebe sušienky
• 100 g hladkej špaldovej múky
• 100 g masla izbovej teploty
Postup:
- Rozdrobené sušienky a múku zmiešame s roztopeným maslom. Cesto nesmie byť sypké ale ani premočené od masla, treba dosiahnuť taký stred, aby sa spojili sušienky s múkou, preto treba pri pridávaní masla byť opatrnejší. Sušienky vysypeme do tortovej formy( priemer 28 cm), ktorú si ešte predtým vystelieme pečiacím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie dlaňami alebo pohárom.
- Na vrchnú časť si posýpku pripravíme tak, že do zmixovaných sušienok vmiešame múku a potom pridáme maslo izbovej teploty a rukou vytvoríme mrveničku. Ak niekto chce sladší vrch, kľudne môžete pridať lyžicu cukru, ale sušienky sú dosť sladké, preto som ja cukor už nepridávala.
- Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajce, cukor, rum a múku. Zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
- Na vrch cheesecaku naukladáme maliny a mrveničku.
- Pečieme na 160°C cca 45 min.
- Po upečení necháme cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom je najlepšie na noc cheesecake dať do chladničky.
Ak by ste tento recept vyskúšali, budem rada ak mi dáte vedieť ako dopadol :)
Foodworld by susszie♥
Komentáre
Zverejnenie komentára