Škoricové hniezda

Škoricové hniezda



Mnohým z nás škoricové hniezda pripomínajú detstvo. Keď sme boli hladní, škoricové hniezda nás vždy zachránili. Ja som sa v dnešnej dobe nestretla v obchode s škoricovými hniezdami, ktoré by chutili ako predtým. Prinášam Vám preto jednoduchý recept, ako si upiecť škoricové hniezda, ktoré budú vo vnútri jemné, nadýchané a povrchu chrumkavé. Sú ideálne na raňajky, ale aj kedykoľvek počas dňa, vždy zachránia pred hladom a na jeseň sú úplne ako stvorené. Moja verzia je zo špaldovej múky a trstinového cukru. Škoricový cukor nepoužívajte kúpený z obchodu. Vytvorte si ho sami, zmiešaním trstinového cukru a cejlónskej škorice a určite neoľutujete. 

Kvások
  • 20g droždia
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • 40 ml vlažnej vody
Cesto
  • 400 g špaldovej hladkej múky
  • 4 pl trstinového cukru
  • kvások
  • 150 ml mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 70 g zmäknutého rastlinného masla

Plnka
  • 2 čl škorice
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 pl zmäknutého rastlinného masla

V mise zmiešame droždie, cukor,vodu a počkáme 10 minút. Zatiaľ si vo veľkej mise zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások. Zo surovín vymiesime hladké nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu a pol. Potom cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, hrúbka približne 1 cm. Rozvaľkané cesto potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom ( zmiešala som cukor a škoricu). Cesto zatočíme a narežeme na kolieska. Narezané kolieska preukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme nakysnúť 15 min. Zatiaľ predhrejeme rúru na 180°C. Potom už len potrieme mandľovým mliekom a pečieme v rúre približne 20 minút. 
 
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako sa podaril :)
 
Foodworld by susszie♥

Komentáre