Škoricové hniezda
Mnohým z nás škoricové hniezda pripomínajú detstvo. Keď sme boli hladní, škoricové hniezda nás vždy zachránili. Ja som sa v dnešnej dobe nestretla v obchode s škoricovými hniezdami, ktoré by chutili ako predtým. Prinášam Vám preto jednoduchý recept, ako si upiecť škoricové hniezda, ktoré budú vo vnútri jemné, nadýchané a povrchu chrumkavé. Sú ideálne na raňajky, ale aj kedykoľvek počas dňa, vždy zachránia pred hladom a na jeseň sú úplne ako stvorené. Moja verzia je zo špaldovej múky a trstinového cukru. Škoricový cukor nepoužívajte kúpený z obchodu. Vytvorte si ho sami, zmiešaním trstinového cukru a cejlónskej škorice a určite neoľutujete.
Kvások
- 20g droždia
- 1 lyžička trstinového cukru
- 40 ml vlažnej vody
Cesto
- 400 g špaldovej hladkej múky
- 4 pl trstinového cukru
- kvások
- 150 ml mandľového mlieka
- 1 vajce
- 70 g zmäknutého rastlinného masla
Plnka
- 2 čl škorice
- 100 g trstinového cukru
- 1 pl zmäknutého rastlinného masla
V mise zmiešame droždie, cukor,vodu a počkáme 10 minút. Zatiaľ si
vo veľkej mise zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások. Zo
surovín vymiesime hladké nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť na
teplom mieste približne hodinu a pol. Potom cesto preklopíme na pomúčenú
dosku a rozvaľkáme, hrúbka približne 1 cm. Rozvaľkané cesto potrieme
maslom a posypeme škoricovým cukrom ( zmiešala som cukor a škoricu).
Cesto zatočíme a narežeme na kolieska. Narezané kolieska preukladáme na
plech vystlaný pečiacim papierom a necháme nakysnúť 15 min. Zatiaľ
predhrejeme rúru na 180°C. Potom už len potrieme mandľovým mliekom a
pečieme v rúre približne 20 minút.
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako sa podaril :)
Foodworld by susszie♥
Komentáre
Zverejnenie komentára