Vegan škoricový pletenec

Vegan škoricový pletenec

 

Ak milujete chuť klasického škoricového hniezda, tento recept určite vyskúšajte. Chuť je rovnaká napriek tomu, že ide o vegan verziu. V tomto prichádzajúcom jesennom počasí sa výborne hodí k teplému čaju, ku káve, na raňajky, k jogurtu alebo len tak samotný.
 
Kvások
  • 25 g droždia
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • 50 ml mandľového mlieka
Cesto
  • 500 g špaldovej hladkej múky
  • 4 pl trstinového cukru
  • kvások
  • 150 ml mandľového mlieka
  • 100 g zmäknutého rastlinného masla
Plnka
  • 2 čl cejlónskej škorice
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 pl zmäknutého rastlinného masla

V malej mise zmiešame droždie, cukor, mlieko a počkáme 10 minút. Zatiaľ si vo väčšej mise zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások.
 
Zo surovín vymiesime hladké nelepivé cesto, malo by byť hutnejšie. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu a pol. Cesto po vykysnutí preklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, hrúbka približne 1 cm.
 
Rozvaľkané cesto potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom ( zmiešala som cukor a škoricu). Cesto zatočíme a rozrežeme napoly. Tieto polky zavinieme ako vrkoč a stočíme do kruhu.
 
Škoricový pletenec potrieme mliekom, preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme 20 minút nakysnúť. Pečieme v rúre na 180°C približne 25 minút.

Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako sa podaril :)
 
Foodworld by susszie

Komentáre