Vegan škoricový pletenec
Ak milujete chuť klasického škoricového hniezda, tento recept určite vyskúšajte. Chuť je rovnaká napriek tomu, že ide o vegan verziu. V tomto prichádzajúcom jesennom počasí sa výborne hodí k teplému čaju, ku káve, na raňajky, k jogurtu alebo len tak samotný.
Kvások
- 25 g droždia
- 1 lyžička trstinového cukru
- 50 ml mandľového mlieka
Cesto
- 500 g špaldovej hladkej múky
- 4 pl trstinového cukru
- kvások
- 150 ml mandľového mlieka
- 100 g zmäknutého rastlinného masla
- 2 čl cejlónskej škorice
- 100 g trstinového cukru
- 1 pl zmäknutého rastlinného masla
V malej mise zmiešame droždie, cukor, mlieko a počkáme 10 minút. Zatiaľ si vo väčšej mise zmiešame ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások.
Zo surovín vymiesime hladké nelepivé cesto, malo by byť hutnejšie. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste približne hodinu a pol. Cesto po vykysnutí preklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, hrúbka približne 1 cm.
Rozvaľkané cesto potrieme maslom a posypeme škoricovým cukrom ( zmiešala som cukor a škoricu). Cesto zatočíme a rozrežeme napoly. Tieto polky zavinieme ako vrkoč a stočíme do kruhu.
Škoricový pletenec potrieme mliekom, preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme 20 minút nakysnúť. Pečieme v rúre na 180°C približne 25 minút.
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako sa podaril :)
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako sa podaril :)
Foodworld by susszie♥
Komentáre
Zverejnenie komentára