Galetky s cuketou a plesňovým syrom
Jednoduché celozrnno špaldové galetky si môžete upiecť na akúkoľvek príležitosť. Príprava je veľmi jednoduchá. Kombinácia, ktorú som zvolila bola veľmi zaujímavá a preto Vám odporúčam ju vyskúšať, ale samozrejme môžete si ich urobiť s čím len chcete.
Čo budeme potrebovať?
- 160 g celozrnnej špaldovej múky
- štipka soli
- 100 g masla
- 70 ml vody
- cuketa
- plesňový syr
- mozzarella
- 2 paradajky
V mise zmiešame múku, maslo, soľ, vodu a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré necháme odpočívať v chlade hodinu. Po hodine si z jednotlivých častí vyvaľkáme cesto do kruhu.
Do kruhu naspodok naukladáme mozzarelu, potom naplátky nakrájanu cuketu, plesňový syr a paradajku. Okraje stočíme. Galetky predkladáme na plech, ktorý potrieme olejom. Okraje galetiek tiež pred pečením potrieme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako galetky chutili.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára