Domáci špaldový hamburger
Priznám sa, že aj keď dnes máme množstvo možností kde kúpiť chutný hamburger, ešte som nevidela, aby mali v ponuke špaldový/celozrnný hamburger. Na druhej strane chápem, že veľa ľudí zastáva myšlienku, že ak hamburger, tak nech nič nie je v „zdravšej verzii“. Úplne to chápem, ale keďže ja vždy špekuluje, ako spraviť ťažko kalorické jedlo aspoň trochu v odľahčenej
„zdravšej verzii“, tak som si urobila špaldové burgre. Aby ste vedeli, môj otec je presne ten typ človeka, čo si povie, že ak hamburger tak nech je ako má byť, žiadna zdravá verzia 😁 Aleeee tento hamburger si dal♥ Dovolím si tvrdiť, že chutil rovnako dobre ako klasická verzia žemle. Aby sa niesol v duchu zdravšieho hamburgeru, tak som zvolila kuracie mäso a ostatné ingrediencie boli len zelenina a samozrejme syr 🙂
Recept:
- 500g špaldovej múky
- 50g rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 20g sušené droždie
- 1lyžička cukru
- 180ml vody
- 1 lyžička soli
- 1 rozmixované vajce
- čierny sezam
- Najprv si urobíme kvasok z droždia, vody a cukru. V mise si pripravíme múku a soľ, premiešame a potom prihodíme kvasok, vajcia a vychladené rozpustené maslo.
- Zo surovín vytvoríme nelepivé vláčne cesto.
- Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- Potom si cesto preložíme na podložku a narežeme z neho cca 9-10 kusov, ktoré si postupne zarobíme do malých guliek a necháme ich pod utierkou znova nakysnúť.
- Takto nakysnuté „guľky“, preložíme na plech, potrieme rozmixovaným vajcom a posypeme čiernym sezamom.
- Pečieme v rúre cca 12-15 min. na 220° .
Žemle som po vychladnutí, naplnila kuracím mäsom, samozrejme, že som najprv žemle trochu opiekla na panvici. Potom pri pečení mäsa som na každý kúsok poukladala syr, aby sa pekne roztopil konkrétne mozzarellu. No a ostatok je zelenina podľa chuti 🙂
![]() |
A na záver ešte jedna fotka 🙂Ak by ste skúsili, dajte vedieť ako to dopadlo
@foodworldbysusszie♥



Komentáre
Zverejnenie komentára