Špaldová bábovka

Špaldová bábovka




Pridávam recept na zdravšiu verziu bábovky. Recept je úplne jednoduchý  a bábovka krásne nadýchaná. Keď čakáte návštevu a neviete čo narýchlo spraviť, tento recept vás určite zachráni. U nás zmizla veľmi rýchlo :) 


Čo budeme potrebovať?
  • 250 g špaldovej múky
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 100g rozpusteného masla (použila som ghee maslo)
  • 80ml agávového sirupu
  • 100 ml mlieka ( ja som použila mandľové)
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku

Poleva
  • 1 čokoláda ( 70% od Lindt)
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • ovocie

Postup
  1. Najprv si oddelíme žltka od bielkov. Žltka vymixujeme so sirupom, maslom a potom pridáme vlažné mlieko. Všetko spolu vymixujeme.
  2. V druhej mise si vyšlaháme biela so štipkou soli.
  3. V tretej miske si zmiešame múku s kypriacim práškom.
  4. Potom múčnu zmes spojíme s vymixovanou žltkovou zmesou a následne primiešavame vymixované bielka.
  5. Bábovkovú formu si vymastíme maslom a posypeme múkou a potom vlejeme cesto.
  6. Pečieme na 180 stupňov cca 40 min.
  7. Po upečeni bábovku necháme vychladnút.
  8. Roztopíme si čokoládu so smotanou a polejeme bábovku. Potom už len ozdobiť ovocím. Dobrú chuť😊





Komentáre