Špaldová bábovka
Pridávam recept na zdravšiu verziu bábovky. Recept je úplne jednoduchý a bábovka krásne nadýchaná. Keď čakáte návštevu a neviete čo narýchlo spraviť, tento recept vás určite zachráni. U nás zmizla veľmi rýchlo :)
Čo budeme potrebovať?
- 250 g špaldovej múky
- 4 vajcia
- štipka soli
- 100g rozpusteného masla (použila som ghee maslo)
- 80ml agávového sirupu
- 100 ml mlieka ( ja som použila mandľové)
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
Poleva
- 1 čokoláda ( 70% od Lindt)
- 20 ml smotany na šľahanie
- ovocie
Postup
- Najprv si oddelíme žltka od bielkov. Žltka vymixujeme so sirupom, maslom a potom pridáme vlažné mlieko. Všetko spolu vymixujeme.
- V druhej mise si vyšlaháme biela so štipkou soli.
- V tretej miske si zmiešame múku s kypriacim práškom.
- Potom múčnu zmes spojíme s vymixovanou žltkovou zmesou a následne primiešavame vymixované bielka.
- Bábovkovú formu si vymastíme maslom a posypeme múkou a potom vlejeme cesto.
- Pečieme na 180 stupňov cca 40 min.
- Po upečeni bábovku necháme vychladnút.
- Roztopíme si čokoládu so smotanou a polejeme bábovku. Potom už len ozdobiť ovocím. Dobrú chuť



Komentáre
Zverejnenie komentára