Cícerové čokoládové guľky

             Cícerové čokoládové guľky


Donedávna som si myslela, že cícer sa dá využiť len do slaných receptov. Nevedela som si predstaviť ako môže chutiť na sladko, potom neskôr som sa rozhodla, že to predsa len skúsim. Lákalo ma to,tak som si povedala, že skúsim cícer na sladko, ale na druhej strane som bola presvedčená o tom, že to nebude niečo čo budem obľubovať. Mýlila som sa, od kedy som ich prvýkrát vyskúšala, patria medzi moje obľúbené sladkosti. Okrem toho nemusíte mať výčitky, pretože sú určite zdravšou verziou, ako klasické guľky, ktoré sme zvykli robievať z piškotového cesta. Určite odporúčam vyskúšať, chutia skvelo a u nás vždy zmiznú veľmi rýchlo.

Čo budeme potrebovať?

           •250g cíceru v plechovke
           •50 g arašidové/mandľové maslo
           •1 lyžica agávového sirupu
           •50g kokosovej múky
           •20g rozpusteného masla/kokosový olej

na polevu
  • 100 g rozpustenej čokolády
  • Podrvené orechy, kúsky čokolády

Postup
  1. Cícer premyjeme v studenej vode
  2. Potom všetky suroviny spolu vymixujeme.
  3. Z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré dáme chladiť do chladničky.
  4. Zatiaľ si rozpustíme čokoládu.
  5. Guľky potom polejeme čokoládou a ozdobíme.
  6. Chladíme min. dve hodiny


Komentáre