Plnené buchty
Máte chuť na niečo fakt dobré a nevadí vám, že je to kalorická bomba?😃 Tak potom musíte vyskúšať tieto plnené šišky/donuty. Boli fakt božské a musím povedať, že ja aj keď zvyknem robiť kysnuté koláče, je to pre rodinu a ja ani len neochutnám, pretože sa vyhýbam kysnutým koláčom, vždy sa len pýtam aké to bolo, či dobré či chutilo, aleeee tomu som neodolala ani ja. Ak máte radi šišky, či donuty odporúčam vyskúšať tento recept.
Čo budeme potrebovať?
- kvások ( 30g droždia, 200 ml vlažného mlieka, lyžička cukru)
- 600g hladkej múky
- 1 vajce
- 3 lyžice cukru
- 50 ml rozpusteného masla
- 50 ml vlažné mlieko ( ja používam kokosové mlieko)
- štipka soli
- 250 g mascarpone
- 3 lyžičky agávového sirupu
- džem čučoriedkový
- 150 g tmavej čokolády
- Do misy si preosejeme múku a pridáme cukor, štipku soli, vajce, kvasok, maslo, mlieko ( podla potreby). Z týchto ingrediencií si vytvoríme nelepivé vláčne cesto. Necháme postáť cca hodinu, kým cesto nevykysne.
- Cesto rozvaľkáme, nie veľmi na tenko, na hrúbku 1 - 2 cm a povykrájame si z neho formičkou okrúhle šišky, priemer cca 5cm. Necháme ich trochu vykysnúť.
- Potom šišky vkladáme do rozpáleného oleja.Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky a necháme ich vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravíme plnku veľmi jednoducho, a to tak, že zmiešame mascarpone s agávovým sirupom.
- Potom šišky rozrežeme napoly. Jednu stranu šišky potrieme džemom a následne rozotrieme mascarpone.
- Ak to máme, rozpustíme si čokoládu a touto čokoládou polejeme šišky.
- Naplnené šišky dajte chladiť na cca 2-3 hod.
- Dobrú chuť !
![]() |
Najlepšie chutili, keď poriadne stuhli v chladničke. |
Komentáre
Zverejnenie komentára