Čokoládovo-karamelová špaldová bábovka
Na raňajky alebo tak ku káve bábovkou nič nepokazíte. Ak ste milovníci karamelu tak čokoládovo-karamelovú bábovku musíte určite vyskúšať. Ja som zvolila špaldovú verziu a nepridávala som cukor len agávový sirup, keďže som potom do jednej časti pridala aj karamelovú polevu. U nás po nej len tak fúklo 😃 Ja som zvolila karamelovú polevu, ktorú som kúpila v Metre (ich značka) a môžem len odporučiť, hodí sa do všetkého.
Čo budeme potrebovať?
- 300 g špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok
- 4 žĺtka
- 4 bielka
- štipka soli
- 30 ml agávového sirupu
- 4 lyžice karamelovej polevy
- 2 lyžice kakaa
- pokrájané kúsky čokolády
- 50 ml mandľového mlieka
- 50 g masla
- 250 g mrazené jahody
- 2 lyžice agávového sirupu
- V mise si vymiešame žĺtka s agávovým sirupom, rozpusteným vychladeným maslom a mliekom. V druhej mise si vymixujeme bielka do tuhej peny. V ďalej mise si pripravíme múku, primiešame kypriaci prášok a štipku soli.
- Potom túto múčnu zmes zamiešame do žĺtkovej zmesi a postupne pridávame aj bielka. Všetko spolu vymiešame.
- Cesto rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej zmesi som pridala kakao a kúsky čokolády a do druhej karamelovú polevu.
- Formu na bábovku si vymastíme maslom a múkou a potom vlejeme cesto, najprv kakaové a potom karamelové.
- Pečieme na 180° cca 40 min.
- Jahodovú polevu si urobíme tak, že v hrnci povaríme jahody s agávovým sirupom.
- Po upečení bábovky, ju ihneď vyklopíme, počkáme kým vychladne a potom už len pocukrovať práškovým cukrom a naservírovať s jahodovou polevou.
Foodworld by susszie ❤
Komentáre
Zverejnenie komentára