Špaldové placky

Špaldové placky



Recept na špaldové placky je veľmi jednoduchý, sú chrumkavé tak akurát a po upečení ich odporúčam potrieť trochou rozpusteného masla, ja som použila ghee maslo. Špaldové placky si môžete naplniť čím len chcete, podľa chuti. Ja som zvolila kuracie mäso a zeleninu. Základom bol cícer, ktorý som si najprv okorenila chilli korením, použila som aj trochu červenej papriky a potom som ho opiekla na panvici. Kombinácia týchto surovín bola veľmi chutná, odporúčam vyskúšať.


Čo budeme potrebovať?


  • 250 g špaldovej múky
  • 1 dl ghee masla/olej
  • lyžička soli, čierne korenie
  • okolo 500 ml vody (podľa potreby)

Postup


  1. V mise zmiešame špaldovú múku, pridáme maslo/olej a lyžičku soli (môžete tam pridať aj trochu čierneho korenia alebo aj iné korenie) a podľa potreby prilievame vodu. 
  2. Suroviny spracujeme do cesta. 
  3. Cesto v mise si prikryjeme sáčkom a dáme do chladu približne na hodinu . 
  4. Potom cesto vyberieme a rozdelíme si na malé časti, podľa toho aké veľké chceme mať placky. 
  5. Placky pečieme na panvici a po upečení ich potrieme rozpusteným ghee maslom.
  6. Placky som naplnila kuracím mäsom, sójovými luskami, paradajkou, cibuľou a cícerom. Cícer som použila z plechovky, najprv som ho premyla, okorenila a popražila na panvici.
  7. Placky som potom už len naplnila touto zeleninou a kuracím mäsom.
Ak tento recept vyskúšate, môžete mi aj dať vedieť, ako sa placky podarili a či vám chutili 😊

Foodworld by susszie❤

Komentáre