Špaldové placky
Recept na špaldové placky je veľmi jednoduchý, sú chrumkavé tak akurát a po upečení ich odporúčam potrieť trochou rozpusteného masla, ja som použila ghee maslo. Špaldové placky si môžete naplniť čím len chcete, podľa chuti. Ja som zvolila kuracie mäso a zeleninu. Základom bol cícer, ktorý som si najprv okorenila chilli korením, použila som aj trochu červenej papriky a potom som ho opiekla na panvici. Kombinácia týchto surovín bola veľmi chutná, odporúčam vyskúšať.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g špaldovej múky
- 1 dl ghee masla/olej
- lyžička soli, čierne korenie
- okolo 500 ml vody (podľa potreby)
Postup
- V mise zmiešame špaldovú múku, pridáme maslo/olej a lyžičku soli (môžete tam pridať aj trochu čierneho korenia alebo aj iné korenie) a podľa potreby prilievame vodu.
- Suroviny spracujeme do cesta.
- Cesto v mise si prikryjeme sáčkom a dáme do chladu približne na hodinu .
- Potom cesto vyberieme a rozdelíme si na malé časti, podľa toho aké veľké chceme mať placky.
- Placky pečieme na panvici a po upečení ich potrieme rozpusteným ghee maslom.
- Placky som naplnila kuracím mäsom, sójovými luskami, paradajkou, cibuľou a cícerom. Cícer som použila z plechovky, najprv som ho premyla, okorenila a popražila na panvici.
- Placky som potom už len naplnila touto zeleninou a kuracím mäsom.
Ak tento recept vyskúšate, môžete mi aj dať vedieť, ako sa placky podarili a či vám chutili 😊
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára