Domáci hamburger
Myslím, že tento recept popis nepotrebuje. Ak chcete skúsiť domáci hamburger, vyskúšajte tento recept na domáce žemle.
Čo budeme potrebovať?
Čo budeme potrebovať?
- 600 g špaldovej hladkej múky
- 1 vajce
- kvások ( 40g droždia, cukor, voda izbovej teploty)
- 2 čl himalájska soľ
- 20 g olej
- 1 rozšľahané vajce na potretie
- sezam
- Všetky suroviny v mise vymiesime do hladkého nelepivého cesta ( treba ale dávať pozor, aby ste to s múkou neprehnali). Cesto musí byť mäkšie.
- Necháme kysnúť na teplom mieste cca 1 hod.
- Potom si cesto nakrájame na približne rovnaké časti (vyšlo mi cca 20 ks), ktoré si potom zagúľame do tvaru žemlí.
- Žemle si poukladáme na plech a necháme vykysnúť cca 20 min.
- Po vykysnutí ich potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme sezamom a pečieme na 220° cca 15-20 min ( treba sledovať).
![]() |
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára