Domáci hamburger

Domáci hamburger


 Myslím, že tento recept popis nepotrebuje. Ak chcete skúsiť domáci hamburger, vyskúšajte tento recept na domáce žemle.

Čo budeme potrebovať?
  • 600 g špaldovej hladkej múky
  • 1 vajce
  • kvások ( 40g droždia, cukor, voda izbovej teploty)
  •  2 čl himalájska soľ
  •  20 g olej
  • 1 rozšľahané vajce na potretie
  • sezam
Postup:

  1. Všetky suroviny v mise vymiesime do hladkého  nelepivého cesta ( treba ale dávať pozor, aby ste to s múkou neprehnali). Cesto musí byť mäkšie.
  2. Necháme kysnúť na teplom mieste cca 1 hod.
  3. Potom si cesto nakrájame na približne rovnaké časti (vyšlo mi cca 20 ks), ktoré si potom zagúľame do tvaru žemlí.
  4. Žemle si poukladáme na plech a necháme vykysnúť cca 20 min. 
  5. Po vykysnutí  ich potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme sezamom a pečieme na 220° cca 15-20 min ( treba sledovať).
 





Foodworld by susszie❤

Komentáre