Vegánsky falafel wrap

Vegánsky falafel wrap

 

Poznáte falafel? Dnes už pomerne známe vegetariánske jedlo. Hlavnou ingredienciou, z ktorého toto jedlo pozostáva je cícer. Niektorý ľudia falafel milujú, niektorý ho nemusia. Ja patrím medzi ľudí, ktorí toto jedlo milujú a vy? Ak ste ho ešte neskúšali, tak určite vyskúšajte a potom mi dajte vedieť, do ktorej skupiny sa radíte vy :) Falafel je arabské tradičné jedlo, najčastejšie podávané v pite alebo zabalené v placke. Podľa pôvodného receptu by mal byť falafel vyprážaný ale ja som sa priklonila k zdravšej verzii a preto som falafel placky dávala piecť do rúry. Ešte som zabudla napísať, že správne má mať falafel tvar guľky (väčšia guľka) ale ja som zvolila taky fašírkový tvar.

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g cíceru
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • petržlenová vňať
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ, čierne korenie
  • cesnakové korenie
  • 2 lyžice ovsenej múky 
  • celozrnné placky
  • šalát a zelenina ( uhorka, paradajka, cibuľa, kukurica, fazuľa)
  • omáčka, ja som použila chilli kúpenú v obchode, ale môže byť aj majonéza alebo akákoľvek iná podľa chuti
Postup:

  1. Cícer si premyjeme v studenej vode, použila som s plechovky, ale aj tak som ho premyla a potom všetky ingrediencie spolu vymixujeme v mixéry. Ochutnáme a dokoreníme podľa potreby.
  2. Z cícerovej zmesi si vytvarujeme menšie placky ( tvar ako fašírky) a poukladáme na plech s  pečiacim papierom.
  3. Falafel trošku pokvapkáme olivovým olejom (olivový olej použite len ten, ktorý je vhodný na varenie) a dáme piecť do rúry na 180° cca 20min.
  4. Falafel po dopečení necháme vychladnúť. Potom už len naservírujeme do placky spolu so zeleninou, šalátom ( rucola/ poľníček) a omáčkou. Zatočíme a môžeme konzumovať.






Foodworld by susszie❤

Komentáre