Jahodovo čokoládový cheesecake
Myslím, že tento cheesecake komentár nepotrebuje. Ak máte radi jahody určite vyskúšajte túto kombináciu.
Ja som robila bezlaktózovú verziu, pretože som alergická ale kto s tým problém nemáte, kľudne použite klasický tvaroh a mascarpone.
Čo budeme potrebovať?
•160 g bebe kakaové sušienky
•70 g masla
•300 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózové mascarpone
•2 vajcia
•1 pl hladkej múky
•5 pl medu ( 150 g práškového cukru)
•30 g vanilkového cukru
Na polevu:
•200g mrazených jahôd
•2 pl medu
•želatína v plátkach
Postup:
- Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej formy, ktorú si ešte predtým vystelieme pečiecím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie dlaňami alebo pohárom.
- Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajcia, cukor, vanilkový cukor a múku a túto vymixovanú zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
- Pečieme na 170°C cca 40 min.
- Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda, po upečení necháme cheesecake vychladnúť.
- Až keď je cheesecake vychladený začneme si robiť jahodovú polevu.
- V hrnci ohrejeme mrazené jahody, med, trochu vody. Povaríme, aby jahody zmäkli a vytvorilo sa nám niečo ako džem. Potom pridáme plátky želatíny ( najprv ich podľa návodu dáme na chvíľu do vody) a všetko dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila.
- Zmes potom prepasírujeme cez sitko.
- Prepasírovanú zmes necháme vychladnúť. Potom po vychladnutí ju dáme ešte na cca 10 min do chladu.
- Potom zmes vylejeme na cheesecake a dáme chladiť najlepšie na noc do chladničky.
- Cheesecake na záver už len ozdobíme. Ja som použila ovocie a čokoládu mliečnu Kinder a čokoládové hoblinky.
Ak tento cheesecake vyskúšate budem rada, ak mi dáte vedieť ako dopadol :)
Foodworld by susszie ❤
Komentáre
Zverejnenie komentára