Čevapčiči
Čevapčiči je pôvodom srbské jedlo, ktoré vzniká spojením jahňacieho mäsa, bravčového a hovädzieho mäsa. Ja som recept upravila, jahňacie mäso ani hovädzie nejem, ale kto s tým nemáte problém tak kľudne skombinujte všetky tri druhy mäsa. Teda ja som zvolila variantu bravčového mäsa. Ak máte k dispozícií gril, tak čevapčiči pripravte na grile.
Čo budeme potrebovať?
- 300 g mleté bravčové mäso
- 1 ks červenej cibule
- soľ, čierne korenie
- petržlen
- červená chilli paprika
Postup:
- Bravčové mäso pokrájame a v mlynčeku zomelieme spolu s cibuľou. Potom zomleté mäso okoreníme a osolíme. Chilli som mala v práškovej forme a odporúčam pridať, podľa toho aké pálivé to chcete mať. Petržlen si pokrájame na čo najmenšie kúsky a pridáme k mäsu a všetko dobre premiešame.
- Z pripravenej mäsovej zmesi vytvoríme tenké rolky o veľkosti cca 5cm. Vypražíme ich na olivovom oleji. Rolky môžete a nemusíte obaliť
v strúhanke.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára