Mini Quiche s kuracím mäsom

 Mini Quiche s kuracím mäsom



Mini Quiche sa výborne hodia na párty alebo ako rýchla desiata do roboty alebo len tak doma pri telke.  Na prípravu jednoduché ale chutné. S náplňou môžete experimentovať. Ja vám dnes pridávam recept na mini quiche, ktoré mali veľký úspech. Chuť bola veľmi vyvážená a okrem toho zasýtili, pretože som zvolila náplň s mäsom.



Čo budeme potrebovať?
  • 1 plát lístkového cesta
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkvy
  • 180g g kuracieho mäsa
  • 130 g syr mozzarella
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • 1 vajce na potretie
Postup:

  1. Na panvici na  olivovom oleji opečieme na pásiky narezanú cibuľu a potom pridáme na pásiky narezané kuracie mäso. Všetko osolíme, okoreníme a pečieme až pokiaľ mäso nebude opečené.  Lístkové cesto sa v mojej rúre pečie dosť krátko, preto som si dané suroviny opiekla na panvici, aby som mala istotu, že nebudú tvrdé či surové.
  2. Rúru si predhrejeme na 190°.
  3. Potom si pripravíme formu na mini quiche, ak máte silikónovú formu netreba vymastiť. Ak máte plech ( na muffiny) , tak si ho najprv vymastite maslom. Ja som použila okrúhle mini formy na pečenie, ktoré som si taktiež vymastila s maslom a až tak do nich vložila lístkové cesto. Ak použijete formu na muffiny je to jednoduchšie, pretože len preukladáte štvorcové pláty na formy. Ak si zvolíte možnosť ako ja, tak som si najprv musela povykrajovať kolieska z cesta a potom som musela vyrezať z cesta dlhé pásy, tak aby mi do okrúhlych formičiek cesto vošlo.
  4. Lístkové pláty používam z Billa alebo Lidl. Cesto rozdelíme na rovnomerné štvorce, podľa toho akú formu použijete ( cca 8 ks z jedného cesta). Potom tieto štvorce naukladáme do formy.
  5. Mozzarellu si nakrájame na malé kocky a mrkvu na tenké menšie pásiky( ja som použila škrabku)
  6. Potom už len quiche naplníme. Naspodok trochu syru, mäso s cibuľou a na vrch opäť trochu syra a úplne na vrch mrkvu. Takto naplníme všetky quiche a potom ich môžete ešte trochu okoreniť. Ja som použila chilli.
  7. Quiche som zľahka povrchu potrela rozšľahaným vajcom a potom už len piecť v rúre na 190°C cca 10-15 min. Treba sledovať, pretože každá rúra pečie inak.  
  8. Ja quiche po upečení nechám cca 3 min. ešte vo forme a potom ich povyberám z formy a nechám vychladiť na mriežke.
  9. Dobrú chuť


Foodworld by susszie❤

Komentáre