Špaldová pizza
Kto má rád pizzu? Ak ste v režime zdravého stravovania a dostali ste strašnú chuť na pizzu, no nechcete mať výčitky svedomia za klasickú objednanú pizzu, tak si ju pripravte doma. Okrem toho vám pridávam recept na špaldovú pizzu s chrumkavými okrajmi.
Čo budeme potrebovať?
- 500g hladkej špaldovej múky
- 100 ml olivového oleja
- 200 ml vlažnej vody
- 18 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 2 lyžičky soli
- paradajková salsa
- paradajky
- šunka
- mozzarella
- rukola
- V mise si pripravíme múku, cukor a rozdrobené droždie, spolu všetko premiešame a potom pridáme vodu a soľ.
- Vytvoríme hladké nelepivé cesto, ale nesmie byť príliš tuhé.
- Necháme vykysnúť cca 1 hod.
- Cesto premiestnime na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 bochníky. Podľa veľkosti pizze.
- Zoberieme jeden bochník a vyvaľkáme na nie príliš tenkú hrúbku. To záleží od toho, či pizzu máte radi s tenším alebo hrubším cestom.
- Pizzové cesto preložte na plech, ktorý odporúčam vymastiť olejom alebo použiť pečiaci papier.
- Paradajkovú omáčku si môžete urobiť doma jednoducho tak, že povaríte olúpané paradajky a len okoreníte oreganom, cesnakom,soľou, čiernym korením, bazalkou, a pridajte aj trochu cukru. Ak sa vám ale nechce, tak v obchode sa dajú kúpiť rôzne salsy - paradajkové omáčky na pizzu. Ja som takú kúpila v Bille, je to lepšie ako použiť kečup.
- Tak teda paradajkovú omáčku rovnomerne potrieme na cesto a nato naukladáme šunku, mozzarellu, paradajky. Ja zvyknem paradajky trochu osoliť a tak ich položím na pizzu.
- Okraje potrieme olivovým olejom, do ktorého môžete trochu nastrúhať cesnak, aby okraje chytili cesnakovú chuť, ak to máte radi.
- Pizzu pečieme na cca 200°C 20 min, treba sledovať.
- Po upečení na pizzu naukladáme umytú rukolu a pizza je hotová.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára