Špaldová pizza

Špaldová pizza




Kto má rád pizzu? Ak ste v režime zdravého stravovania a dostali ste strašnú chuť na pizzu, no nechcete mať výčitky svedomia za klasickú objednanú pizzu, tak si ju pripravte doma. Okrem toho vám pridávam recept na špaldovú pizzu s chrumkavými okrajmi. 

 

Čo budeme potrebovať?
  • 500g hladkej špaldovej múky
  • 100 ml olivového oleja
  • 200 ml vlažnej vody
  • 18 g droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli  
  • paradajková salsa
  • paradajky
  • šunka
  • mozzarella
  • rukola
  Postup:
  1. V mise si pripravíme múku, cukor a rozdrobené droždie, spolu všetko premiešame a potom pridáme vodu a soľ.
  2. Vytvoríme hladké nelepivé cesto, ale nesmie byť príliš tuhé.
  3. Necháme vykysnúť cca 1 hod.
  4. Cesto premiestnime na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3-4 bochníky. Podľa veľkosti pizze.
  5. Zoberieme jeden bochník a vyvaľkáme na nie príliš tenkú hrúbku.  To záleží od toho, či pizzu máte radi s tenším alebo hrubším cestom. 
  6. Pizzové cesto preložte na plech, ktorý odporúčam vymastiť olejom alebo použiť pečiaci papier.
  7. Paradajkovú omáčku si môžete urobiť doma jednoducho tak, že povaríte olúpané paradajky a len okoreníte oreganom, cesnakom,soľou, čiernym korením, bazalkou, a pridajte aj trochu cukru. Ak sa vám ale nechce, tak v obchode sa dajú kúpiť rôzne salsy - paradajkové omáčky na pizzu. Ja som takú kúpila v Bille, je to lepšie ako použiť kečup.
  8.  Tak teda paradajkovú omáčku rovnomerne potrieme na cesto a nato naukladáme šunku, mozzarellu, paradajky. Ja zvyknem paradajky trochu osoliť a tak ich položím na pizzu.
  9. Okraje potrieme olivovým olejom, do ktorého môžete trochu nastrúhať cesnak, aby okraje chytili cesnakovú chuť, ak to máte radi.
  10. Pizzu pečieme na cca 200°C 20 min, treba sledovať. 
  11. Po upečení na pizzu naukladáme umytú rukolu a pizza je hotová.


Foodworld by susszie❤

Komentáre