Zemiakový šalát bez majonézy
Zemiakový šalát bez majonézy som vyskúšala spraviť na Vianoce ako alternatívu zemiakového majonézového šalátu. Je jednoduchý, ja som použila tri základné suroviny, ktoré podľa mňa ladia najlepšie na tento typ šalátu a to zemiaky, kyslé uhorky a cibuľu. Ak nemáte radi kyslé uhorky, kľudne vymeňte za klasickú uhorku. Ja som ho servírovala na studeno, ale je možné ho podávať aj v teplej forme. Mne však viac chutil v studenej forme, najlepšie ak chvíľu postojí, aby sa chute spojili.
Čo budete potrebovať?
- 8-10 ks zemiakov ( stredná veľkosť)
- 3 ks väčšej červenej cibule
- kyslé uhorky
- soľ
- 100 ml vody
- 4-5 pl lyžice octu
- 2 lyžice hnedého cukru
- celé čierne korenie
- Zemiaky varíme v šupke cca 20 min. Počas varenia kontrolujeme vidličkou, aby sa nerozvarili. Po uvarení zemiaky ošúpeme a necháme vychladiť.
- Medzitým si pripravíme zálievku na šalát. Vodu, ocot a cukor pomaly povaríme na miernom ohni a potom pridáme čierne korenie a varíme cca 15 min. Ja mám rada kyslejšiu zálievku a preto som pridala viac octu, treba ho pridať podľa toho ako kyslý ho chcete mať.
- Potom na panvici na trochu olivovom oleji opražíme na pásiky narezanú cibuľu ( cibuľu po nakrájaní osolíme).
- Kyslé uhorky si nakrájame na kolieska a zemiaky na väčšie kocky.
- Potom už len zmiešame zemiaky, uhorky a cibuľu. Takto zmiešané suroviny som osolila a následne zaliala octovým nálevom a premiešala. Potom podľa potreby ešte dochutiť.
- Šalát chutí najlepšie ak trochu postojí. Je možné ho podávať teplý ale aj studený.
Ak tento šalát vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako vám chutil :)
Foodworld by susszie ❤
Komentáre
Zverejnenie komentára