Cestoviny so zeleninou a kuracím mäsom
Čo budeme potrebovať?
- 300g cestovín „gnocchi“
- 180 g kuracieho mäsa
- 3 veľké paradajky
- 1 plechovka paradajkovej salsy
- 1 cesnak
- 1 väčšia červená cibuľa
- 1 cuketa
- kukurica v plechovke
- jarná cibuľka
- cherry paradajky
- 1 mrkva
- baby čerstvý špenát
- panenský olivový olej
- olivový olej na pečenie
- Cestoviny si podľa pokynov na obale uvaríme v osolenej vode.
- Medzitým si pripravíme zeleninu. Paradajky ošúpeme ( ja ich najprv namočím do prevarenej vody a potom do studenej a šupka ľahko zíde) a pokrájame ich na kocky. Ostatnú zeleninu nakrájame na kocky alebo pásiky.
- Zeleninu v mise spojíme, okoreníme, ja som použila cayenské chilli ( podľa toho ako to chilli máte radi , ak to nechcete mať chilli použite sladkú papriku), soľ , cesnak, 1 pl olivového oleja na pečenie a dobre premiešame.
- Potom si kuracie mäso pokrájame na kocky, osolíme a opekáme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja na pečenie. Ak sa nám mäso zatiahne, vtedy pridáme k mäsu zeleninu a spolu všetko pražíme. Pridáme cca 2-3 pl lyžíc paradajkovej salsy a podlejeme trochou vody. Treba myslieť na paradajky, ktoré sme si na začiatku ošúpali, tie pustia šťavu a k tomu ešte aj cherry paradajky, takže veľa paradajkovej salsy netreba pridávať. Priebežne treba aj ochutnať, a prípadne ešte dokoreniť ak treba.
- Túto zmes pražíme až pokiaľ zelenina nezmäkne, avšak nemala by byť rozvarená.
- Na záver už len spojíme cestoviny a opraženú zmes.
- Cestoviny pri podávaní premiešame s čerstvým baby špenátom a polejeme panenským olivovým olejom.
Ja som cestoviny kupovala v jednom talianskom obchode Bio Italia, neviem či v bežných obchodoch nájdete tento druh, ak nie určite niečo podobné nájdete.
Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako vám chutil :)
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára