Cestoviny so zeleninou a kuracím mäsom


Cestoviny so zeleninou a kuracím mäsom


Čo budeme potrebovať?
  • 300g cestovín gnocchi
  • 180 g kuracieho mäsa
  • 3 veľké paradajky
  • 1 plechovka paradajkovej salsy
  • 1 cesnak
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 1 cuketa
  • kukurica v plechovke
  • jarná cibuľka
  • cherry paradajky
  • 1 mrkva
  • baby čerstvý špenát 
  • panenský olivový olej 
  • olivový olej na pečenie
 Postup:
  1. Cestoviny si podľa pokynov na obale uvaríme  v osolenej  vode.
  2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Paradajky ošúpeme ( ja ich najprv namočím do prevarenej vody a potom do studenej a šupka ľahko zíde) a pokrájame ich na kocky. Ostatnú zeleninu nakrájame na kocky alebo pásiky.
  3.  Zeleninu v mise spojíme, okoreníme, ja som použila cayenské chilli ( podľa toho ako to chilli máte radi , ak to nechcete mať chilli použite sladkú papriku), soľ , cesnak, 1 pl olivového oleja na pečenie a dobre premiešame. 
  4. Potom si kuracie mäso pokrájame na kocky, osolíme a opekáme na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja na pečenie. Ak sa nám mäso zatiahne, vtedy pridáme k mäsu zeleninu a spolu všetko pražíme. Pridáme cca 2-3 pl lyžíc paradajkovej salsy a podlejeme trochou vody. Treba myslieť na paradajky, ktoré sme si na začiatku ošúpali, tie pustia šťavu a k tomu ešte aj cherry paradajky, takže veľa paradajkovej salsy netreba pridávať. Priebežne treba aj ochutnať, a prípadne ešte dokoreniť ak treba.
  5. Túto zmes pražíme až pokiaľ zelenina nezmäkne, avšak nemala by byť rozvarená.
  6. Na záver už len spojíme cestoviny a opraženú zmes.
  7. Cestoviny pri podávaní premiešame s čerstvým baby špenátom a polejeme panenským olivovým olejom. 
 Ja som cestoviny kupovala v jednom talianskom obchode Bio Italia, neviem či v bežných obchodoch nájdete tento druh, ak nie určite niečo podobné nájdete.



Ak tento recept vyskúšate, budem rada ak mi dáte vedieť ako vám chutil :) 

 
 

Foodworld by susszie❤

Komentáre