Čo budeme potrebovať?
• 200 g bebe kakaové sušienky
• 80 g g masla
• 300 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
• 150 g bezlaktózové mascarpone
• 150 g práškového cukru
• 150 g práškového cukru
• 1 vajce
• 1,5 pl hladkej múky
• 250g tmavej 70% čokolády
Postup:
- Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej srdiečkovej formy, ktorú si ešte predtým vystelieme pečiacím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie dlaňami alebo pohárom.
- V mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajce, cukor, rum, kakao, roztopenú čokoládu a múku a túto vymixovanú zmes nalejeme na do formy na rozdrvené keksíky. Ako si môžete všimnúť, ja predtým ako som vyliala zmes do formy, som ešte naspodok rozdrvených keksíkov naukladala Kolonada čokoládové oplatky. Je to samozrejme na vás, či tento krok spravíte alebo nie.
- Pečieme na 150°C cca 50 min.
- Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda, po upečení necháme cheesecake vychladnúť. Po dopečení som ho hneď nevybrala, cca 5. min som ho ešte nechala v otvorenej rúre, aby nepopraskal. Potom ho treba vybrať z rúry a nechať vychladiť pri izbovej teplote a až potom dáme chladiť najlepšie na noc do chladničky.
- Cheesecake na záver už len ozdobíme malinami.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára