Vanilkový cheesecake

  Vanilkový cheesecake

 



Čo budeme potrebovať?

•160 g bebe kakaové sušienky
•80 g masla
•300 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózové mascarpone
• 2 vajcia
•2 pl hladkej múky
•5 pl medu ( 150 g práškového cukru)
•15 g vanilky bourbon
•100 g vanilkovej čokolády (značka ichoc)

Na polevu: 

•100 g bielej čokolády
• 50 g smotany na šľahanie (bezlaktózová)
 
 
Postup:

  1. Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej formy( priemer 24 cm), ktorú si ešte predtým vystelieme pečiecím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie dlaňami alebo pohárom.
  2. Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajcia, cukor, vanilkovu, roztopenú čokoládu a múku. Zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
  3. Pečieme na 160°C cca 40 min.
  4. Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, najlepšie ak cca 1 hod. ho  necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom pri izbovej teplote.
  5. Až keď je cheesecake vychladený roztopíme nad vodným kúpeľom čokoládu so smotanou na šľahanie. Čokoládovú zmes necháme vychladnúť a tak vylejeme na cheesecake. Potom už len cheesecake necháme chladiť v chladničke najlepšie cez noc.
  6. Na záver už len ozdobíme.
Ak tento cheesecake vyskúšate budem rada, ak mi dáte vedieť ako dopadol :)

Foodworld by susszie ❤

Komentáre