•160 g bebe kakaové sušienky
•80 g masla
•300 g bezlaktózového Mínus L tvarohu
•150 g bezlaktózové mascarpone
• 2 vajcia
•2 pl hladkej múky
•5 pl medu ( 150 g práškového cukru)
•15 g vanilky bourbon
•100 g vanilkovej čokolády (značka ichoc)
•100 g vanilkovej čokolády (značka ichoc)
Na polevu:
•100 g bielej čokolády
• 50 g smotany na šľahanie (bezlaktózová)
Postup:
- Rozdrobené sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienky vysypeme do tortovej formy( priemer 24 cm), ktorú si ešte predtým vystelieme pečiecím papierom. Sušienkovú zmes pozatláčame, najlepšie dlaňami alebo pohárom.
- Potom v mise vymixujeme tvaroh, mascarpone, vajcia, cukor, vanilkovu, roztopenú čokoládu a múku. Zmes nalejeme na pozatláčané keksíky.
- Pečieme na 160°C cca 40 min.
- Cheesecake je upečený, ak okraje sú už dohneda. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť, najlepšie ak cca 1 hod. ho necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom pri izbovej teplote.
- Až keď je cheesecake vychladený roztopíme nad vodným kúpeľom čokoládu so smotanou na šľahanie. Čokoládovú zmes necháme vychladnúť a tak vylejeme na cheesecake. Potom už len cheesecake necháme chladiť v chladničke najlepšie cez noc.
- Na záver už len ozdobíme.
Ak tento cheesecake vyskúšate budem rada, ak mi dáte vedieť ako dopadol :)
Foodworld by susszie ❤
Komentáre
Zverejnenie komentára