Brioška
Čo budeme potrebovať?
Kvások:
- 30 g droždia
- 180 ml ml vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 600 g hladkej múky
- pripravený kvások
- 120 ml vlažného mlieka
- 120 g masla ( izbovej teploty)
- štipka soli
- 120 g cukru
- 1 vajce na potretie ( plus 1 čl mlieka)
Postup:
- Droždie, vlažne mlieko a cukor zmiešame v mise, necháme kvasiť približne 10 min. Medzitým v druhej mise zmiešame múku, štipku soli, cukor, maslo, mlieko, nakoniec pridáme kvások a vymiesime hladké, nelepivé cesto, neprisypte veľa múky, pretože budete mať príliš tuhé, tuhé cesto. Cesto necháme na teplom mieste nakysnúť cca 1,5 hod.
- Potom cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Prvú časť necháme odpočívať v mise a druhú polku rozdelíme na tri rovnaké časti a urobíme vrkoč (konce zahneme). Potom to isté urobíme aj s druhým cestom.
- Briošky preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme kysnúť cca 30 min. Zatiaľ si vyhrejeme rúru na 180°C. Pred pečením som briošky potrela rozšľahaným vajcom, do ktorého som pridala kvapku mlieka. Briošky pečieme cca 30 min. Treba sledovať počas pečenia.
Foodworld by susszie❤
Komentáre
Zverejnenie komentára